Sunday, July 4, 2010

Copyright on myself

Marko Todorović je veoma često ime i prezime. Primera radi, na društvenoj mrezi Facebook postoji preko 370 profila sa ovim imenom i prezimenom. Ali to je sve Ok.
U vreme kada se mnogo češće srećemo "digitalno", a ne lično, problem nastaje ako se u nekoj profesiji nadje više ljudi sa istim imenom i prezimenom. U proteklih nekoliko godina desile su se brojne greške i nesporazumi zbog postojanja više fotografa koji imaju isto ime i prezime kao ja.
Veoma često ih nije jednostavno registrovati tako da o eventualnim posledicama mogu da sude samo klijenti koji su imali sreću ili nesreću da im se to dogodi. Ali nedavno je jedan projekat mogao da se završi sa katastrofalnim posledicama.
Za prilično zahtevan zadatak koji je podrazumevao intenzivnu postprodukciju u kombinaciji sa pažljivo pripremljenim snimanjem, agencija je angažovala produkcijsku kuću koja ne samo što je pozvala pogrešnog čoveka (sa pravim imenom) već, u dogovoru sa njim, za snimanje nije obezbedila čak ni osnovne elemente neophodne za realizaciju.
Na sreću, dva sata pre početka snimanja jedan od art direktora agencije Ovation je igrom slučaja shvatio da se desila greška i nekako smo uspeli da u kratkom vremenskom roku organizujemo sve što je potrebno da uspešno izvršimo projektni zadatak...
Client: Zlaten Dab   Agency: Ovation BBDO